Podprli smo gradnjo šole v Gambiji

Pod skupnim imenom “Streha za vse” je v Gambiji potekal humanitarni projekt izgradnje izobraževalno-kariernega centra za otroke, ki smo ga finančno podprli tudi v podjetju DECOR & DESIGN.

Projekt so prostovoljno načrtovali in tudi sami začeli z gradnjo študentje Fakultete za gradbeništvo in Fakultete za arhitekturo v Ljubljani. IZOBRAŽEVALNO-KARIERNI CENTER se deli na več sklopov in sicer na učni del z učilnicami za mlajše otroke, delavnicami za poklicno usposabljanje ter glasbeno in računalniško učilnico. Drugi sklop obsegajo skupni prostori z večnamensko dvorano, nadstreškom za zunanje prireditve, skupna kuhinja in administrativni prostori. Sem spada tudi manjša trgovinica, kjer se bodo prodajali lokalni izdelki.

Izobraževalno-karierni center v Gambiji, ki so ga prostovoljno načrtovali in tudi zgradili študenti Fakultete za gradbeništvo in Fakultete za arhitekturo v Ljubljani pod skupnim imenom “ Streha za vse ”.

Izobraževalno-karierni center v Gambiji, ki so ga prostovoljno načrtovali in tudi zgradili študenti Fakultete za gradbeništvo in Fakultete za arhitekturo v Ljubljani pod skupnim imenom “Streha za vse”.

Tako pa je potekala gradnja centra:

Društvo Streha za vse

Društvo Streha za vse je humanitarna neprofitna organizacija študentov in mentorjev Fakultete za arhitekturo ter Fakultete za gradbeništvo in geodezijo v Ljubljani. Z znanjem, ki ga pridobivajo tekom študija ter izkušnjami njihovih starejših kolegov in mentorjev, želijo pripomoči k izboljšanju življenja prebivalcev v manj razvitih delih sveta. Osredotočajo se na načrtovanje in gradnjo družbenih stavb – šol, vrtcev in zdravstvenih ustanov in tako poskušajo prispevati k doseganju ciljev Deklaracije tisočletja OZN iz l. 2005.

V čast nam je, da je naše podjetje DECOR & DESIGN lahko prispevalo k uresničitvi tega dobrosrčnega projekta.

ORGATEC 2018: 3 glavni trendi za opremljanje delovnega okolja

ORGATEC 2018: 3 glavni trendi za opremljanje delovnega okolja

Kako izgleda delovno okolje prihodnosti? In kako se podjetja prilagajajo kontinuiranim spremembam? Odgovore na naša vprašanja smo poiskali na vodilnem mednarodnem sejmu za sodobno pisarniško pohištvo ORGATEC 2018, ki je potekal v Kölnu med 23. in 27. oktobrom. Skozi temo “Culture@Work” so bili na sejmu predstavljeni zadnji trendi v razvoju pohištva in ostale opreme za pisarne ter ostale poslovne prostore sedanjosti in prihodnosti.

Read More

NAGRADA ZA JAVNI INTERIER 2018

NAGRADA ZA JAVNI INTERIER 2018

Ob začetku 16. Meseca oblikovanja je nacionalno nagrado JAVNI INTERIER LETA 2018 žirija podelila projektu Kolonada – prenovi poslovnih prostorov Ljubljanske borze, pod katero so se podpisali v biroju Kosi in partnerji (arhitekti Ana Kosi, Ognen Arsov, Kaja Todorović) in Arhitektura 2211 (arhitekta Peter Cesar in Bine Tekavec).

Read More

Workspace Design 2.0 v Ljubljani

Workspace Design 2.0 v Ljubljani

DECOR & DESIGN je bil glavni sponzor inovativne konference Workplace Design 2018, na kateri so bili predstavljeni najboljši primeri oblikovanega delovnega prostora, dogodek pa so obiskali tako poslovneži kot arhitekti in inžinirji, ki jih je zanimalo, kako lahko z dobro zasnovanim prostorom povečajo potencial svojih zaposlenih in si odprejo nove možnosti za rast.

Read More